1/2 pakje santen
3 el kokosolie
1 el ahornsiroop of honing
Laat alles smelten op heel laag vuur.
Schenk het dan voorzichtig in een siliconen bonbonvorm en zet een uurtje in de vriezer.
Daarna kan je het bewaren in de koelkast (of gelijk soldaat maken…..)
Deze net gemaakt maar kon het niet laten om er dadels en ciazaad bij te doen
***

Kokoskoekjes met dadels http://foodfulness.nl

We hebben allemaal regelmatig zin in iets zoets. Helaas zit er in een doos bonbons vooral veel suikers en weinig vitamines, vezels en andere voedingsstoffen. Misschien zijn deze kokosbonbons wel een oplossing. Geïnspireerd op verschillende bestaande recepten heb ik mijn eigen variant gemaakt. De dadels zorgen voor behoorlijk wat vezels, vitaminen en mineralen. Gecombineerd met de gezonde vetten van de (ongebrande) noten en de andere natuurlijke ingredienten zijn deze bonbons lekker en verantwoord.

Benodigdheden:8 (verse) dadels zonder pit
2 handjes ongebrande noten (cashewnoten, hazelnoten, peccannoten)
35 gram kokosrasp
1 eetlepel honing
paar druppels vanille-extract
1 eetlepel (rauwe*) cacaopoeder
2 eetlepels kokosolie
*rauwe cacaopoeder heeft de voorkeur omdat er geen suiker, vet of melk aan toegevoegd is. Verkrijgbaar bij biologische supermarkt of reformwinkel.
Bereidingswijze:Laat de dadels ongeveer 5 minuten weken in een bakje met lauw water. Snij ze daarna in stukjes en mix ze in de keukenmachine samen met de noten tot een plakkerige massa. Er mogen nog duidelijk zichtbare stukjes dadel en noot inzitten. Doe de massa in een kom en meng het met een eetlepel honing en de druppels vanille-extract. Smelt in een pannetje met dikke bodem twee eetlepels kokosolie, voeg zodra het helemaal gesmolten is een eetlepel cacaopoeder toe en haal van het vuur. Voeg de kokosolie met cacao toe aan de dadelnotenmassa en meng het goed. Maak nu met je handen kleine balletjes en rol deze door de kokosrasp. Leg ze op een bord en laat alles even wat harder worden in de koelkast (voor een bite).
***

Schuldgevoelvrije dadel-kokos bonbons van http://www.zoett.nl/recepten/schuldgevoelvrije-dadel-kokos-bonbons/

bonbon van dadel, walnoot en kokos

bonbon van dadel, walnoot en kokos

Pas op: dit recept is zeer verslavend! Schuldgevoelvrije (want suikervrij) overoveroverheerlijke bonbonnetjes van dadel, walnoot, kokos en chocolade, die je vooral nog een keer naar de schaal laten graaien. Ik heb je gewaarschuwd!

Het maken van deze bonbonnetjes is heel makkelijk. Wordt door de plakkerige dadels alleen een beetje een kliederboel (bij mij tenminste, maar bij mij is de keuken na een boterham met pindakaas smeren al een oorlogsgebied). Staat weer tegenover dat de bonbonnetje ook nog eens heel gezond zijn omdat ze bijna geheel uit dadel, walnoot en kokos bestaan – alle drie gezonde ingredienten.

Deel dit recept!

[googlemaps https://maps.google.com/u/0/_/+1/fastbutton?usegapi=1&bsv=o&size=medium&origin=http%3A%2F%2Fwww.zoett.nl&url=http%3A%2F%2Fwww.zoett.nl%2Frecepten%2Fschuldgevoelvrije-dadel-kokos-bonbons%2F&gsrc=3p&ic=1&jsh=m%3B%2F_%2Fscs%2Fapps-static%2F_%2Fjs%2Fk%3Doz.gapi.nl.-S-g7VXCSJM.O%2Fm%3D__features__%2Fam%3DYQ%2Frt%3Dj%2Fd%3D1%2Frs%3DAItRSTPbpD9-tCK3ADHGRXpH1ACqwOA65w#_methods=onPlusOne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe%2C_renderstart%2Concircled%2Cdrefresh%2Cerefresh%2Conload&id=I0_1387480616351&parent=http%3A%2F%2Fwww.zoett.nl&pfname=&rpctoken=19198196&w=100&h=240]

Probeer ook eens:

Spelttagliatelle met broccoli-walnoot pesto
Witlof salade met kaneel en walnoten

Ingredienten

  • 3 grote medjoul dadels (deze zijn groter en kleveriger), bij gewone dadels moet je het aantal verdubbelen
  • 1 kopje walnoten
  • 1 kopje kokosschaafsel
  • 1/3e reep pure chocolade (ik heb biologische chocolade gezoet met stevia gebruikt, maar je kan ook kiezen voor een chocolade met hoge concentratie cacao en ruwe rietsuiker. Er gaat niet veel chocolade in, maar kan toch geen kwaad om te letten op de zooi die er in een standaard reep zit)
  • Voorb. tijd: 10
  • Kooktijd: 
  • Personen: 15-20 bonbons
  • Moeilijkheid: makkelijk

Bereiding

Haal de pitten uit de dadels en snijd deze in kleine stukjes
Brokkel de walnoten en chocolade en doe deze met de dadel in een kom
Mix de walnoot, chocolade en dadel met een staafmixer. Wordt aardig kleverig, dus je zal af en toe het ‘beslag’ uit de mixer moeten plukken (vervelend, want dat moet je het heerlijke spulletje van je vingers aflikken…)
Maak van het beslag kleine balletjes en rol deze door de kokos heen


Reacties

Kokos bonbons — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *