Recepten die op het internet staan of uit een boek Wil ik hier bewaren zodat ik ze weer snel terug kan vinden:

http://kickstartyourhealth.nl/zelf-shoarmakruiden-maken/

 

http://www.hetkanwel.net/2014/01/24/recept-zelf-deodorant-maken/

 

http://www.andreableeker.nl/kruidengeheimen.html

 

http://www.hetkanwel.net/2014/03/30/40-dingen-die-je-met-bakingsoda-kan-doen/

 

http://www.hetkanwel.net/category/gezond-en-mooi/

9-verzorgingstips-met-honing-van-de-imkers-van-la-reine/

Calendula creme maken http://www.kruidenmassages.nl/goudsbloem.html

http://worldunity.me/gooi-de-schillen-van-de-walnoot-niet-weg-ze-zijn-een-geweldig-medicijn-voor-een-aantal-ziekten/


De Kurkumaspecialist

KURKUMA ALS EHBO.

Het gebeurt iedereen wel een keer, je snijdt je bij het koken. Een van de kinderen valt met de fiets, of je bent druk in de tuin bezig en het gaat opeens mis. Voordat je eens arts opzoekt moet er eerste hulp gegeven worden.

Wist U dat kurkuma een geweldige EHBO kan zijn ? Omdat het sterk ontsteking remmend werkt, en een natuurlijke anti biotica is. En helende eigenschappen bezit. In India , op het platteland, waar weinig hulp is, wordt deze specerij al eeuwen gebruikt bij kneuzingen, wonden, snijwonden en brandwonden.

Hoe werkt dat dan ?

1* BIJ WONDEN is de eerste stap het stoppen van het bloeden. Reinig de wond met water, en kijk of er geen resten in de wond zijn achtergebleven. Deze kunnen infecties veroorzaken.

Als de wond schoon is kun je daarover een flinke laag zuivere gemalen kurkumapoeder strooien. Tot het geheel flink bedekt is. Niet een potje met andere kruiden erdoor gemengd van de supermarkt, maar gewoon zuivere kurkuma poeder. Dit is ervoor om het bloeden te stoppen. Het werkt ook direct .
Natuurlijk valt het er na een poosje vanaf, doe het er maar weer op. Het is zeer zuiverend. Als het bloeden is gestopt kun je rustig naar een EHBO post of dokter gaan.

2* BIJ HUIDUITSLAG EN KNEUZINGEN werkt kurkuma poeder ook goed. Voorgenoemde zijn namelijk ook gevoelig voor ontstekingen. Meng het kurkuma poeder met (bron)water en maak er een dikke ‘pap’ van. Doe dit op de getroffen plek, en laat het een poos zitten. Trouwens ‘neemwater’ en ‘triphala’ werken ook goed. Maar kurkuma poeder is het beste. Ook bij zwaardere kneuzingen stopt het het onderhuidse bloeden.

3* BIJ INSECTENBETEN, alle soorten, werkt kurkuma poeder wondergoed. Hier is kurkuma poeder een bewezen en nuttig geneesmiddel. Maak een dikke pasta van kurkuma poeder en wat water.
Breng het op de plek aan, en doe er dan een doek/zwachtel of iets dergelijks omheen. Rustig een uurtje laten zitten, om het goed te laten inwerken.

4* BIJ ONTSTEKINGEN werkt kurkuma prima. Niets is erger als een ontsteking zoals een blaasontsteking of keelontsteking op vakantie. Neem tegen een keelontsteking kurkuma poeder gemengd met honing . Een theelepel poeder op twee eetlepels honing. Even in een klein bakje samenroeren. En langzaam doorslikken. Bij andere ontstekingen helpt de curcumine het beste.

5* BIJ BRANDWONDEN is kurkuma een wondermiddel. Meng ( zie boven) een theelepel kurkuma met een eetlepel honing. En smeer het op de brandwond. Even een schone doek erover. Een paar uren laten zitten, de wond is dan geheel schoon, en kan genezen. Een vriend van ons had een keer een ovenschaal met blote handen uit de oven gepakt. Nu, een hele tijd later, is het een wonder dat hij er geen enkel litteken aan heeft over gehouden.

Mevrouw Kurkuma wenst iedereen een fijn weekend 🙂 .

 


Reacties

Recepten — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *